משפחת זוגלובק מוכרת את השליטה בחברה, 88 שנה לאחר הקמתה בנהריה

תמונה של  מערכת רפורטר

מערכת רפורטר

מבנה חברת זוגלובק בשלומי

צילום יח"צ

משפחת זוגלובק מוכרת את השליטה בחברת הנקניקים והמזון המוכן המחזיקה 35% מהשוק, שמונים ושמונה שנים לאחר הקמתה בנהריה.

העִסקה נסגרה לאחרונה ומהמידע שפורסם קרן אייפי (AP) פרטנרס תרכוש 70% ממניות זוגלובק מידי אלי זוגלובק(מהמידע בידנו בעל המניות הוא עמי זוגלובק) לפי שווי של 450 מיליון שקל.

השווי נמוך מזה שעליו דובר בפרסומים קודמים כשהמשפחה ביקשה למכור 40% ממניות החברה לפי ערך של 600 מיליון שקל.

בעסקה שנסגרה פרטנרס תשלם עבור המניות בין 300 ל-315 מיליון שקל לפי ערך של 428 מיליון שקל, כשיותר ממחצית מהסכום תגיע מצירוף משקיעים לעִסקה.

פרטנרס פנתה לחמישה משקיעים שלה בהצעה להצטרף לעִסקה בסכום של 150–200 מיליון שקל מהתמורה, ושניים מהמשקיעים כלל ביטוח ודיסקונט קפיטל מתכוונים להיענות בחיוב.

העסקה הוגשה אתמול לאישור רשות התחרות ותחתם סופית עם קבלת אישור הרשות.

הפרסום מדבר על העובדה שלקרן אין שליטה בחברות מזון גדולות אחרות, להוציא אולי את טופ גאם בתחום הוויטמינים, הרי שהעִסקה אמורה היות מאושרת תוך פרק זמן קצר יחסית.

לקרן אייפי פרטנרס אין אמנם שליטה בחברות מזון גדולות, אולם לדיסקונט קפיטל האמורה להשתתף ברכישה, חלק בקרן לנטרן השולטת ב-51% של מעדני יחיעם, חברה המתחרה ישירות בזוגלובק.

זוגלובק מוכרת בעיקר בנקניקים, בפסטרמות המבוקשות ובנקניקיות ומחזיקה כ-35% מהשוק, החברה מעסיקה 600 עובדים בשלומי ובמרלו"ג בפתח תקווה.

החברה נכנסה במשך השנים גם לייצור מוצרים טבעוניים כמו המבורגר ונקניקיות וונדרס, שניצל תירס ומוצרים נוספים מהצומח ובצקים ומאפים.

בשנים האחרונות נכנסה החברה לתחומים חדשים, כמו מאדאם פרז-ארוחות מוכנות אישיות.

אלי זוגלובק דור שלישי למשפחת המייסדים, ימשיך לכהן כיו"ר הדירקטוריון לאחר המכירה, המשפחה תישאר עם החזקה של 30% ורן אקרמן ימשיך לכהן כמנכ"ל.

לאחר מות ההורים שהקימו את החברה, מניות זוגלובק התחלקו בין האחים עמי וחנן לבין הבת הבכורה רחל ובעלה ראובן משכית ששימש במשך שנים רבות כמנכ"ל המפעל והאחות הרביעית יעל.

לאחר פטירת רחל ז"ל, רכשו עמי ויעל את מניות הגיס ראובן משכית והאח חנן זוגלובק, כשהבעלות התחלקה בין עמי זוגלובק ויעל אנדר זוגלובק המתגוררת בקנדה, בשנת 2022 מכרה יעל את חלקה בחברה וכנראה שחלק מתמורת המכירה תועבר אליה לסגירת החוב בגין רכישת חלקה.

הפעילות התעשייתית ומשרדי ההנהלה של זוגלובק הועברו לשלומי ב־2019, כשהקרקע במרכז נהריה נמכרה לקרן ריאליטי תמורת 77 מיליון שקל ועל הקרקע מתוכננים להיבנות בניינים רבי קומות האמורים להניב תשואה גבוהה לקרן ריאליטי, בעבר דובר גם על מבנה בן 40 קומות שיבנה במתחם, מה שגרם להתמרמרות של חלק גדול מתושבי נהריה.

לאחר מעבר הפעילות התעשייתית לשלומי ומכירת השטח במרכז נהריה(שדרות הגעתון), נותרה במקום פעילות חנות המפעל שהיתה אהודה מאוד על תושבי נהריה ונוהלה ע"י דני אחיו הצעיר של אלי זוגלובק ונסגרה לפני כשנתיים בפתאומיות וללא הודעה מוקדמת לאחר למעלה מ-80 שנות פעילות.

בשנת 2013 נחשף סרטון ברשת המתעד התעללות בבעלי חיים בעת העברתם במשאית. מספר חודשים לאחר מכן, נחשפה בשנית התעללות בעופות על ידי החברה ועובדיה בכתבת תחקיר ששודרה בתוכנית כלבוטק בטלויזיה.

עקב התחקיר מנכ"ל החברה דאז פיני קמרי, הודיע על הפסקת השימוש במכונה שהיוותה מושא התחקיר ותוקנו ליקויים נוספים כגון קיצור זמן שהיית העופות בלול והתקנת מצלמות בשטח המשחטה.

ב-2015 נחשף מקרה נוסף של התעללות באותה המשחטה שבה קרה מקרה ההתעללות ב-2013, בעקבות התחקיר נסגרה המשחטה באופן זמני על ידי משרד החקלאות ונפתחה מחדש לאחר שנוספו וטרינרים מפקחים.

בשנת 2015 מכרה זוגלובק את המשחטה ונותרה רק עם המפעל, בשנת 2017 החליטה פרקליטות מחוז חיפה שלא להעמיד לדין את המעורבים בפרשה מ-2013 ולסגור את התיק.

זוגלובק ניהלה מספר תביעות דיבה בגין הפרשות לעיל, כשבתביעה נגד עמותת אנימלס בשמה הקודם על על לוגו שיצרה לאתר התחקירים שלה בו נכתב "זוגלובק – מתעללים מאז 1937", ב-2019 מחק בית המשפט את התביעה וחייב את חברת זוגלובק בהוצאות ע"ס 46,800 שקל.

החברה ניהלה משא ומתן למכירתה עם מספר גופים על בסיס מחזור הכנסות של 600 מיליון שקל ורווח תפעולי של 50 מיליון שקל, כשתוכנן בתחילה למכור 40% ממניות החברה בלבד ובסכום גבוה יותר.

בסופו של יום החליטה משפחת זוגלובק להתקדם עם אייפי פרטנרס שעם מנהליה נוצר קשר אישי טוב יותר, היות ואמורים לעבוד איתם גם לאחר המכירה בשיתוף פעולה ומכרו לבסוף 70% מהחברה לפי ערך נמוך יותר משהתבקש בתחילה ועומד לפי הידוע לנו על 428 מיליון שקל, תמורת 300 מיליון שקל.

פנינו לזוגלובק בשאלות:
1. הבנתי שנוהל מו"מ למכירת 40% מהחברה על בסיס ערך חברה 600 מיליון ש"ח ולבסוף נמכרו 70% מהחברה על
בסיס 428 מיליון ש"ח? מה הסיבה לשינויים?

2. חלק מהסכום אמור להכנס לשיפור הציוד בחברה, האמנם? וכמה יועבר לבעלים?

3. בתקשורת חוזרים ואומרים שאלי(יו"ר מועצת המנהלים) הינו בעל המניות, ממידע המצוי בידי עמי הוא בעל המניות
האמנם?

4. הבנו שיתכן שכלל ודיסקונט קפיטל אמורים להשתתף ברכישה התלויה באישור רשות התחרות, ממידע המצוי בידי
דיסקונט קפיטל שותפה בקרן לנטרן מהבעלים של מעדני יחיעם(מפעל נקניק), עובדה שיתכן שתפריע לאישור
העסקה, האם הנתון נלקח בחשבון?

חברת זוגלובק באמצעות משרד יחסי הציבור דנה כחלון תקשורת, סרבו להגיב.

לשתף את התוכן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חדשות

דיווח על אירוע

דווחו באמצעות הטופס או באמצעות הוואטסאפ