העיר ירדה מהמקום ה-29 בשנה הקודמת שבה נערך הדוח וסוחבת על גבה את כל הרשויות בארץ.
מי הן הרשויות המקומיות החזקות ביותר בישראל ומי הן החלשות ביותר?
דירוג חדש של חברת המידע העסקי Coface BDI בחן את כל אוכלוסיית העיריות והמועצות בישראל לפי היציבות הפיננסית שלהן והכריע. במקום הראשון בדירוג היציבות מדורגת העיר חולון ואחריה הרצליה, ראש העין, נס ציונה ורמת גן. תל אביב מדורגת רק במקום השישי, אך תוך שהיא מזנקת מהמקום ה-10 שבו דורגה בשנה שעברה.
הדירוג מבוסס על נתונים מבוקרים עבור כלל הערים והרשויות עבור שנת 2022 שפורסמו עם תום שנת 2023. משמעות הדברים היא שהדוח עדיין לא משקף את השפעת המלחמה ותוצאותיה על יציבותן של הרשויות. בחינת החוסן הפיננסי של הרשויות מבוסס על מספר מדדים שמשקפים את יכולת העיריות והמועצות לעמוד בהחזר חובות, ובמקביל נבנה מדד יעילות.
בתחתית הרשימה מדורגת ירושלים ומעליה בחמישייה האחרונה בסדר עולה נהריה, קריית ים, עכו ורמלה. עם זאת, הדירוג כלל רק רשויות שקיבלו מהלמ"ס דירוג סוציו-אקונומי מינימלי של 4 ולמעלה, כך שערים בדירוג נמוך יותר לא נכללו בו. דירוג הלמ"ס מבוסס בין היתר על ממוצע הכנסה לנפש, יחס כלי הרכב הפרטיים למספר התושבים ושיעור הזכאים לבגרות ושיעור הסטודנטים ביישוב.
"אנחנו עורכים את מדד היציבות הפיננסית של ערים ומועצות מקומיות זה 15 שנה במטרה לייצא תמונת מצב כוללת של יציבותן וחוסנן הפיננסי", מסר מנכ"ל Coface Bdi יואל אמיר. "השנה הגיעה למקום הראשון העיר חולון, ששומרת על יציבותה בחמישייה הפותחת מעל חמש שנים. בתהליך העבודה אנו בוחנים את כל העיריות והמועצות המובילות בישראל ומתבססים על שימוש בשלושה מקורות מידע: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, דוחות כספיים מבוקרים של העיריות והמועצות ומאגרי המידע של חברת Coface Bdi".